Δίχτυ προστασίας 400 ευρώ το μήνα για πολύ φτωχές οικογένειες


Έως τον Σεπτέμβριο θα έχει τεθεί σε εφαρμογή ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα".

Όπως δηλώνει στην εφημερίδα ο υφυπουργός εργασίας Βασ. Κεγκέρογλου, η σχετική κοινή υπουργική απόφαση πρόκειται να εκδοθεί προς το τέλος του μήνα.

Το  ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα είναι ένας μόνιμος μηχανισμός για την αντιμετώπιση των φαινομένων της ακραίας φτώχειας με τη διασφάλιση ενός εγγυημένου επιπέδου διαβίωσης.

Το πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αρχικά φέτος θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε δυο δήμους της χώρας με αρχικό προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ και θα απευθύνεται σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας, σε εφαρμογή της ευρωπαϊκής στρατηγικής στο συγκεκριμένο τομέα, με άξονες την επαρκή εισοδηματική στήριξη, τη διαμόρφωση των αγορών εργασίας που προωθούν την ένταξη των ανθρώπων που αποκλείονται από την αγορά εργασίας και την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες.

Ο στόχος είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί το 2015 από δημοτικό σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με το κείμενο αξιολόγησης της τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εισοδηματικό όριο για την καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα κινείται γύρω στα 4.800 ευρώ.


capital.gr