Θ. Γιαννόπουλος : «Θα πρέπει να καταλάβει το Αθηνοκεντρικό Κράτος ότι θα πρέπει να εκχωρήσει στην Περιφέρεια αρμοδιότητες με πόρους»

Στη μάχη των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ρίχνεται ακόμη μία φορά ο πρώην υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος επιλέγοντας για υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας τον Διαμάντη Γεωργούλη. Με ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο το οποίο θα πλαισιώνεται από πρόσωπα όλων των κοινωνικών στρωμάτων ευελπιστεί ότι αυτή τη φορά μακριά από κόμματα και πολιτικές μνημονίου ο κόσμος θα ψηφίσει με γνώμονα την προσωπικότητα των υποψηφίων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του Καλλικράτη.
Από τους πρώτους υποψηφίους που επισκέφθηκαν το Νομό της Εύβοιας, αφού ήταν και ο πρώτος που ανακοίνωσε υποψηφιότητα. Πριν λίγες μέρες σε συνέντευξη του στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM, μίλησε μεταξύ άλλων και για τα διόδια. «Όπως πληρώνουμε διόδια και τα χρήματα πάνε στην Ιόνια Οδό, η οποία τελειώνει, να δοθεί ένα ορισμένο ποσό για τον Κεντρικό Άξονα Βορράς-Νότος για την Εύβοια. Η πρόταση μας είναι να λειτουργήσει ανταποδοτικά επιτέλους και για τους Ευβοείς» είπε ο κ. Γιαννόπουλος. Σε ερώτηση, αν ο Καλλικράτης μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για την Περιφέρεια ο κ. Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Θα πρέπει να καταλάβει το Αθηνοκεντρικό Κράτος ότι θα πρέπει να εκχωρήσει στην Περιφέρεια, αρμοδιότητες με πόρους διότι δεν νοείται τα πάντα να διοικούνται από την Αθήνα, από την Πλατεία Συντάγματος. Όλη η Ευρώπη κινείται και διοικείται στο επίπεδο των Περιφερειών, στην Ελλάδα συναντά κανείς το διαφορετικό διοικητικό μοντέλο».