Το μπότοξ αποκαθιστά την κίνηση σε ασθενείς με εγκεφαλικό

Το μπότοξ είναι γνωστό για την ιδιότητά του να εξαφανίζει τις ρυτίδες, τώρα όμως βρίσκει περαιτέρω εφαρμογή και στο χώρο της Ιατρικής.
Η θαυματουργή ουσία θα χορηγείται σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν παράλυση ή ακαμψία στα κάτω άκρα. Όταν το μπότοξ χορηγείται με ένεση στον αστράγαλο, θα αποτρέπει τους επίπονους μυϊκούς σπασμούς και θα επιτρέπει στο πόδι να λειτουργεί καλύτερα.

Το μπότοξ χρησιμοποιείται ήδη στα άνω άκρα για την αντιμετώπιση της ακαμψίας ή της δυσκαμψίας. Τώρα όμως, δόθηκε έγκριση από τη βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHPRA) για να χρησιμοποιείται και στα κάτω άκρα του σώματος, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail.
Ο καθηγητής Άντονι Γουορντ από το Κέντρο Αποκατάστασης του Βόρειου Στάφορντσιρ δηλώνει πως πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για τους ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό.
«Η θεραπεία με μπότοξ μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του αστραγάλου. Έτσι, θα επιτρέπεται η αυξημένη κινητικότητα ακόμη και σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια», σημειώνει ο καθηγητής.
onmed.gr