Αυγό από φυτά γίνεται; Και όμως γίνεται!


Το «φυτικό» αυγό φέρει την υπογραφή του Μπιλ Γκέιτς
Ένα πρωτοποριακό τεχνητό αυγό από φυτά- κι όμως, καλά διαβάσατε! - κάνει σήμερα την παρθενική του εμφάνιση στα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Daily Mail", το τεχνητό αυγό διατίθεται ήδη σε σούπερ μάρκετ της Καλιφόρνια και φέρει την υπογραφή του γκουρού της Πληροφορικής, Μπιλ Γκέιτς αλλά και του συνεταίρου του, του πάμπλουτου Πίτερ Τιλ, ιδιοκτήτη της επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου "Paypal".
Το τεχνητό αυγό θα μπορεί να αντικαταστήσει τα κλασικά αυγά παντού: από τα γλυκά μέχρι τη μαγιονέζα, όπως ισχυρίζονται οι δημιουργοί του.
Το "φυτικό αυγό" βαπτίστηκε από τους δημιουργούς του ως "Beyond Eggs", και η εταιρεία που το προωθεί είναι η "Whole Foods".
Οπως είπε ο Μπ. Γκέιτς και ο συνέταιρός του, το φυτικό αυγό σύντομα θα κυκλοφορήσει στα σούπερ μάρκετ όλου του κόσμου, αφού υπάρχει έντονο ενδιαφέρον.
Ο Μπιλ Γκέιτς είναι σύμβουλος στην Whole Foods, όπως υποστηρίζει ο ιδρυτής της εταιρείας, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε ότι ήδη το ενδιαφέρον της βρετανικής αγοράς είναι μεγάλο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, έχουν προεπιλεγεί 12 φυτά για την παρασκευή του φυτικού αυγού. Σε πρώτη φάση, η εταιρεία Whole Foods έχει χρησιμοποιήσει μπιζέλια και φασόλια.
Μέχρι τώρα, η ερευνητική ομάδα έχει τελειοποιήσει ένα υποκατάστατο του αυγού που προορίζεται για μαγιονέζα κι ένα για γλυκά.
"Στόχος μας ήταν να βγάλουμε τα ζώα από την διαδικασία παραγωγής", υποστηρίζει ο Τζος Τέτρικ, ιδρυτής της εταιρείας.
"Εξάλλου, η βιομηχανία τροφίμων διψάει για καινοτομίες", προσθέτει.
Δημοσιογράφος της βρετανικής "Daily Mail", ο οποίος έσπευσε να δοκιμάσει μαγιονέζα και μπισκότα από σοκολάτα που εμπεριείχαν "φυτικό αυγό", εξέφρασε την ικανοποίησή του σε ότι αφορά την γεύση τους.
protothema.gr