Ψάχνουν τον οπλισμό της Χρυσής Αυγής


Ο εντοπισμός του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής, κορυφαία προτεραιότητα της Αστυνομίας, ο οποίος βάσει του εισαγγελικού πορίσματος φυλάσσεται σε άγνωστη, μέχρι στιγμής, τοποθεσία.
Μέσα στην εβδομάδα έχουν οριστεί οι απολογίες για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής με νέα στοιχεία να έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οργάνωση στρατολογούσε ανηλίκους και εκπαίδευε άτομα σε περιοχές της Αττικής, ενώ διαθέτει βαρύ οπλισμό που φυλάσσεται σε άγνωστη μέχρι στιγμής τοποθεσία.
Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, ζήτησε και πήρε ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος παραδόθηκε, χθες, στις αρχές και κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και παράνομη οπλοκατοχή.
Μεθαύριο Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, πρόκειται να απολογηθεί ο αρχηγός της Χ.Α., Νίκος Μιχαλολιάκος. Δέκα άτομα παραμένουν ασύλληπτα, καθώς, χθες, συνελήφθη το 22ο σε σύνολο 32 ατόμων της δικογραφίας.
Σαμαράς: «Βία ίσον ρατσισμός»
«Όποιος πιστεύει στη βία είναι ρατσιστής και προωθεί την ακρότητα. Να ξέρει ότι θα βρει απέναντί του τον ελληνικό λαό» δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η ενότητα.
Ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και συμφώνησαν να προωθήσουν νομοθετική ρύθμιση η οποία θα αποτρέπει αναπληρωματικές εκλογές, αν το επιδιώξει η Χρυσή Αυγή.
«Κόβουν» το κρατικό χρήμα στη Χρυσή Αυγή
Αλλαγή του κανονισμού προωθείται στη Βουλή προκειμένου να διακοπεί η καταβολή αποζημίωσης σε βουλευτές που διώκονται για κακουργήματα.
Παράλληλα, εξετάζεται άλλη ρύθμιση η οποία θα αναστέλλει τη χρηματοδότηση σε κόμματα που έχουν χαρακτηριστεί ως εγκληματικές οργανώσεις, όπως δηλ. η Χρυσή Αυγή.
sport-fm.gr