Μυστική συνάντηση Σαμαρά - Ντόρας έπειτα από δύο χρόνια



 Ήταν η πρώτη επαφή των δύο πλευρών μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2012 - Έγινε στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού, στην οδό Μουρούζη.

Στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού συναντήθηκαν περί τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Λίγα 24ωρα πριν από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, οι κ.κ. Σαμαράς και Μπακογιάννη είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μία συζήτηση για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, σε καλό κλίμα, αλλά χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις.

Η τελευταία φορά που είχαν οι δύο πολιτικοί ήταν λίγο μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση δεν τέθηκε ζήτημα υπουργοποίησης της κυρίας Μπακογιάννη από καμία πλευρά.

Εξάλλου, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, στην κυβέρνηση υπάρχει ήδη ένας Μητσοτάκης (σ.σ. ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης), ο οποίος είτε θα παραμείνει στο πόστο του είτε θα αναλάβει άλλο χαρτοφυλάκιο.

Στο ίδιο πλαίσιο, ειπώθηκε και ότι ο Κώστας Μπακογιάννης, με τη στήριξη της ΝΔ, εξελέγη περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Η συνάντηση έγινε, προκειμένου να «ξεπαγώσουν» οι σχέσεις των δύο πλευρών και να καμφθούν οι όποιες ενστάσεις τυχόν εγείρουν τα προσκείμενα στην κυρία Μπακογιάννη στελέχη της ΝΔ για τα ονόματα του ανασχηματισμού.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι υπήρξε και μια κουβέντα για το ενδεχόμενο μελλοντικής ανάληψης μίας θέσης από την κυρία Μπακογιάννη στα ευρωπαϊκά όργανα, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει περαιτέρω.