Στον εισαγγελέα σήμερα ο 20χρονος ανιματέρ Φόβοι ότι ο 12χρονος θα μείνει παράλυτος

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο 20χρονος Ολλανδός που ενώ βρήκε δουλειά για να σκορπά χαμόγελα σε παιδικά πρόσωπα, σκόρπισε τη φρίκη και τον πόνο. Ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ από το ξενοδοχείο του Ανισαρά θα περάσει σήμερα την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, μετά τη χθεσινή πολύωρη απολογία του στα πλαίσια της προανάκρισης στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, προκειμένου να του ασκηθούν οι σχετικές ποινικές διώξεις και να του οριστεί και συνήγορος υπεράσπισης, εφόσον η δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος όπως ο νόμος ορίζει σε περιπτώσεις κακουργηματικών πράξεων που δεν υπάρχει δικηγόρος για τον κατηγορούμενο.
Ο 20χρονος Ολλανδός, απολύτως ψύχραιμος στην απολογία του, άφησε εμβρόντητους ακόμα και τους αστυνομικούς, εξιστορώντας καρέ-καρέ το χρονικό της τραγωδίας που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή στο 12χρονο αγόρι. Όπως αποκάλυψε, ήταν σίγουρος ότι είχε σκοτώσει το παιδί και αφού πλύθηκε από τα αίματα, πήγε και συνέχισε τη δουλειά του ως ανιματέρ, με σκοπό να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος για να θάψει το πτώμα.
Σοκάρει η ψυχρότητά του
Με μια ψυχρότητα και μια αδιαφορία που προκάλεσαν σοκ ακόμα και στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν ο 20χρονος Ολλανδός έδειχνε να μην έχει αντιληφθεί την αποτρόπαια πράξη του όταν προχθές το βράδυ δεν δίστασε να μαχαιρώσει περισσότερες απο 20 φορές το 12χρονο αγόρι από τη Ρωσία για ένα λάπτοπ και ένα κινητό.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega ο πρόεδρος του συλλόγου Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, ο 20χρονος Ολλανδός αντιμετώπισε τη διαδικασία της ανάκρισης με μια πρωτοφανή απάθεια, οδηγώντας στην εκτίμηση ότι ο νεαρός προφανώς αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.
Η μεταφράστρια που βοήθησε στην κατάθεση είπε ότι ήταν πολύ φιλικός, ψύχραιμος, δεν ειχε κανενα πρόβλημα με αυτό που έκανε. «Σαν να μην έκανε τίποτα. Ας πούμε ζητούσε το φαγητό του μετά. Πότε θα πάρω το μισθό μου και άλλα τέτοια» ανέφερε ο ίδιος ενώ συμπλήρωσε «Σίγουρα έχει προβλήματα αυτό το παιδί. Τι ωρα θα φαω, πότε θα φύγω από δω, αυτά ρωτούσε μετά την ανάκριση, δεν έδειχνε να έχει μετανιώσει σαν να μην τον ένοιαξε. Σαν να μην είχε συμβεί τίποτα».
Η κυνική ομολογία Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr ο 20χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι η τσάντα με το λάπ τοπ και το κινητό του μικρού Ρώσου έφτασε στα χέρια του από άλλον πελάτη του ξενοδοχείου που τη βρήκε κάπου παρατημένη. Του την έδωσε λοιπόν για να την παραδώσει στη ρεσεψιόν. Εκείνος όμως, όπως ομολόγησε, άλλαξε γνώμη και θέλησε να κρατήσει την τσάντα για τον εαυτό του.
Έτσι απομακρύνθηκε από το ξενοδοχείο και κατευθύνθηκε προς το σκοτεινό πάρκινγκ. Κάπου εκεί όμως, όπως είπε στην κατάθεση του, τον είδε ο πιτσιρικάς ο οποίος έψαχνε την τσάντα με τα πράγματα του. Είδε την τσάντα και του τη ζήτησε. Τότε ο 20χρονος, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, τον πήρε αγκαλιά στο σκοτάδι και προσπάθησε να τον παραπλανήσει και να τον πείσει ότι δεν ήταν η δική του τσάντα. Ο 12χρονος όμως δεν πείθονταν.
Κάποια στιγμή, μέσα στο σκοτάδι, άπλωσε το χέρι του να πάρει την τσάντα από το χέρι του ανιματέρ και τότε εκείνος τράβηξε ένα μαχαίρι και άρχισε να το καρφώνει στο σώμα του μικρού.
Το χτυπούσα και δεν έβλεπα που. Ήταν σκοτεινά. Νόμιζα ότι τον σκότωσα. Είχα την εντύπωση ότι τον σκότωσα! Τον τράβηξα σε μία άκρη, και τον άφησα εκεί. Έφυγα. Πήγα και φύλαξα τα πράγματα για να μην τα βρει κανείς και στη συνέχεια γύρισα στο ξενοδοχείο, έπλυνα το μαχαίρι και το φύλαξα στην πυροσβεστική φωλιά του συνεδριακού κέντρου. Επέστρεψα κανονικά στη δουλειά μου χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα, είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεση του ο 20χρονος κλόουν! 
Ο Ολλανδός στην κατάθεση του ομολογεί ότι όταν εφτασε στο χώρο η αστυνομία αναζητώντας το παιδί συμμετείχε και εκείνος στις έρευνες για να μην υποψιαστεί κανείς τίποτα και όταν έφτασε 12 τα μεσάνυχτα σχόλασε και πήγε προς το δωμάτιο του από την παραλιακή του Ανισαρά. Πέρασε να πάρει τα πράγματα από εκεί που τα είχε κρύψει, φοβήθηκε, τα ξαναφύλαξε και όταν επέστρεψε να τα πάρει, τον εντόπισαν οι αστυνομικοί και η ιστορία πήρε το δρόμο της...
Σταθερή η κατάσταση του 12χρονου Έπειτα από μια πολύωρη επέμβαση που διήρκεσε περισσότερες από έξι ώρες, ο μικρός ασθενής μεταφέρθηκε και πάλι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου όπου και θα παραμείνει τα επόμενα δύο 24ωρα.Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των νευροχειρουργών, οι βλάβες στη σπονδυλική στήλη του 12χρονου είναι πιο εκτεταμένες από αυτές που εκτιμήθηκαν αρχικά, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την όποια πρόγνωση για την αποκατάσταση της υγείας του. Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις γίνεται λόγος για κινητικές βλάβες στα κάτω άκρα.
Το θετικό είναι πως το αγόρι είναι αιμοδυναμικά σταθερό και πως η κατάστασή του παρότι σοβαρή δεν εγκυμονεί κίνδυνο για τη ζωή του. 
Σημειωτέον ότι πρόκειται για ένα -αλλά πολύ βαρύ- από τα 22 τραύματα που τελικά διαγνώστηκαν και καταγράφηκαν στο θώρακα, τα κάτω άκρα και την πλάτη του 12χρονου από την κλινική εξέταση των ειδικών.
Η μητέρα του εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση σοκ και βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της ψυχολόγοι, προκειμένου να της παράσχουν υποστήριξη. Το αγόρι επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς και ένας διπλωμάτης της ρωσικής πρεσβείας, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.
protothema.gr