Δεν είναι… καλές μέρες για τους διαρρήκτες οι τελευταίες! Μπαράζ κλοπών αλλά και εξιχνιάσεων σε όλη τη χώρα

Δεν είναι… καλές μέρες για  τους διαρρήκτες οι τελευταίες! Χτύπησαν αλλεπάλληλες φορές  σε όλη την Ελλάδα, αλλά και  οι αστυνομικές υπηρεσίες δεν  έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια.  Πήραν… φόρα και εξαπέλυσαν  μπαράζ αυτόφωρων συλλήψεων και  εξιχνιάσεων παλαιότερων υποθέσεων!
 
*** Στη Λευκάδα, συνελήφθησαν δύο τσιγγάνες την ώρα που προσπαθούσαν να παραβιάσουν με ένα μαχαίρι μήκους 22 εκατοστών και ένα… σκαρπέλο την πόρτα ενός σπιτιού στον Εύγηρο. Οι γείτονες αντιλήφθηκαν την απόπειρα και ειδοποίησαν την Αστυνομία, με αποτέλεσμα οι δράστιδες ηλικίας 26 και 33 χρόνων να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω. Πάνω τους κατασχέθηκαν τα εργαλεία της «δουλειάς» και 300 ευρώ και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας, ενώ ερευνάται αν διέπραξαν και άλλες διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή.
*** Στο Αγρίνιο, δυο Έλληνες ηλικίας 43 και 33 χρόνων μπήκαν σε ένα κατάστημα επίπλων και μόλις διαπίστωσαν ότι ο ιδιοκτήτης ήταν απασχολημένος άρπαξαν το… laptop του αξίας 800 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή! Όμως, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας τους εντόπισαν γρήγορα, βρήκαν τον υπολογιστή στην κατοχή του 33χρονου κι έτσι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
*** Στις Σέρρες, εξιχνιάστηκε η κλοπή στο σπίτι ενός 59χρονου και ταυτοποιήθηκε ο δράστης. Πρόκειται για έναν 46χρονο Έλληνα που το απόγευμα της προηγούμενης Τετάρτης είδε το θύμα να σκαλίζει τον κήπο του, τρύπωσε μέσα στο σπίτι και άρπαξε 105 ευρώ και προσωπικά έγγραφα. Ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του εστάλη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
*** Πάλι στο Αγρίνιο, σχηματίστηκε και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών δικογραφία σε βάρος ενός 44χρονου Έλληνα που είχε διαρρήξει την προηγούμενη Τρίτη το παράθυρο ενός εργοστάσιου επεξεργασίας ελαίων και είχε κλέψει από το εσωτερικό ένα laptop αξίας 1.200 ευρώ. Στο σπίτι του, εκτός από τον κλεμμένο υπολογιστή, βρέθηκε ένας ακόμη που ερευνάται αν είναι κλεμμένος.
*** Στις Σέρρες, ταυτοποιήθηκε ένας 37χρονος Πακιστανός που είχε τρυπώσει στις 4 Μαΐου στην αποθήκη ενός καταστήματος επωφελούμενος από τον συνωστισμό και άρπαξε από την τσάντα μίας 53χρονης πωλήτριας 130 ευρώ, ένα κινητό και προσωπικά της έγγραφα! Ο αλλοδαπός δεν συνελήφθη ελλείψει αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
*** Στην Κατερίνη, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες που είχαν εκμεταλλευτεί την ολιγόλεπτη απουσία ενός 51χρονου από το σταθμευμένο αυτοκίνητό του που είχε αφήσει ανασφάλιστο στην Καλλιθέα Πιερίας και άρπαξαν από μέσα 7.800 ευρώ! Η κλοπή είχε γίνει στις 26 Απριλίου και οι δυο Έλληνες δράστες ηλικίας 28 και 32 χρόνων είχαν διαφύγει με μοτοποδήλατο. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.
protothema.gr