Διακινούσαν λαθραία τσιγάρα από τη Βουλγαρία

Στην  ευρύτερη περιοχή της Άρτας  φαίνεται πως καταλήγουν λαθραία  τα τσιγάρα καπνοβιομηχανιών  της Βουλγαρίας! Οι άνδρες της Ασφαλείας συνέλαβαν σε διαφορετικές περιπτώσεις ένα ζευγάρι και μια γυναίκα που τα διακινούσαν.
Οι  πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί για την διακίνηση λαθραίων τσιγάρων τους οδήγησαν αρχικά σε έναν 50χρονο Τσέχο και την 31χρονη Βουλγάρα σύντροφό του, στο σπίτι της οποίας στην Ανέζα Άρτας βρήκαν 200 πακέτα βουλγαρικής προέλευσης τα οποία δεν έφεραν την ταινία ασφαλείας. Το ζευγάρι συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας με κατηγορίες για κατοχή και διάθεση λαθραίων τσιγάρων.
Λίγο αργότερα, έκαναν έρευνα στο σπίτι μιας 41χρονης Βουλγάρας στην ίδια περιοχή και ανακάλυψαν άλλα 220 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης που είχαν εισαχθεί λαθραία από την πατρίδα της. Έτσι, πήρε και αυτή την άγουσα για τον εισαγγελέα. Τα συνολικά 420 πακέτα θα αποσταλούν στο Τελωνείο Άρτας για να καταλογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι.
protothema.gr