Με προσωπικό ασφαλείας την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία

Μόνον έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετηθούν την Τετάρτη από τα δημόσια νοσοκομεία.
Με αποφάσεις των Ομοσπονδιών τους, γιατροί (ΟΕΝΓΕ) και εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, την οποία προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.
Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα φαρμακεία της δύναμης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Συλλόγου, οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στην απεργία και το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ ανακοίνωσε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν να σταματήσουν τα κύματα διαθεσιμότητας που έχουν αποσαρθρώσει το δημόσιο σύστημα υγείας.
Ζητούν, επίσης, να στελεχωθούν νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και να μονιμοποιηθούν οι επί θητεία γιατροί ΕΣΥ.
Απαιτούν να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία που κινδυνεύουν τον επόμενο μήνα να μείνουν χωρίς πόρους και υλικά.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν ένα σύστημα Υγείας που θα καλύπτει δωρεάν και χωρίς διακρίσεις τις ανάγκες υγείας όλων των ανθρώπων που ζουν στη χώρα μας.

Εργαζόμενοι

Από την Ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοινώθηκε ότι – εκτός από τη συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης – προγραμματίζονται κι άλλες κινητοποιήσεις.
Στις 10 το πρωί της Πέμπτης, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των οδηγών στα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ για συντονισμό της δράσης.
Την Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί πεντάωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία όλης της χώρας.
Για τις 28 Απριλίου, προγραμματίζεται νέα 24ωρη πανυγειονομική απεργία σε συνδιοργάνωση με τις άλλες Ομοσπονδίες της Υγείας.
Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν την αξιολόγηση «μαϊμού».
Συγκεντρώνουν ενυπόγραφα τα νέα φύλλα αξιολόγησης από τους εργαζόμενους πριν την συμπλήρωση, με πρωτοβουλία των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και τα παραδίδουν στις διοικήσεις και το υπουργείο Υγείας.
iatronet.gr