Η κυβέρνηση δεν θα παίξει το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής, είπε ο Σίμος Κεδίκογλου

Ως «λήξαν» για την κυβέρνηση χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου το θέμα του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης, Π. Μπαλτάκου. Ο κ. Κεδίκογλου, είπε ότι δεν βλέπει να υπάρχει κάποιο άλλο κυβερνητικό στέλεχος που να δημιουργεί πρόβλημα και σημείωσε: «Το μήνυμα του πρωθυπουργού ήταν σαφές. Όποιος δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, φεύγει». Στις δηλώσεις που έκανε στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ακόμη ότι ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης «αποδείχθηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων» και πρόσθεσε πως «έκανε κάτι το απαράδεκτο γι' αυτό και απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση», ενώ διεμήνυσε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να διακινδυνεύσει την πορεία της χώρας σε αυτήν την φάση.

Ο κ. Κεδίκογλου είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν θα παίξει το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι τα ζητήματα που έχουν προκύψει είναι θέμα της Δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει σημαντική αποστολή να βγάλει τη χώρα από την κρίση. «Βγαίνουμε από την κρίση και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διακινδυνεύσει την πορεία αυτή», επισήμανε.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα με την υποψηφιότητα ή μη για την Ευρωβουλή του Φαήλου Κρανιδιώτη, ένα ζήτημα το οποίο έχει θέσει και το ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «στη ΝΔ δεν έχει αρχίσει καν η συζήτηση για το ευρωψηφοδέλτιο» και πρόσθεσε ότι «κάθε κόμμα αποφασίζει μόνο του για τους υποψηφίους του».
«Πλήρως ακατανόητα τα σενάρια για αλλαγή κυβερνητικού σχήματος»
Σε άλλες δηλώσεις που έκανε στο Σκάι, ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε «πλήρως ακατανόητα» και «αγνώστου πατρός» τα σενάρια για αλλαγή κυβερνητικού σχήματος χωρίς εκλογές και χωρίς πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. «Να τελειώνουμε με αυτά τα σενάρια. Ο κ. Σαμαράς στις δημοσκοπήσεις θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός από την πλειοψηφία των πολιτών, έχει ανεβάσει την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή, θεωρώ επιεικώς ακατανόητο να διακινούνται τέτοια σενάρια αγνώστου πατρός», είπε. 
Σχολιάζοντας το θέμα Μπαλτάκου, είπε ότι «η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίξουμε το παιχνίδι των ναζιστών» και έκανε λόγο για εγκληματικές ενέργειες μιας εγκληματικής οργάνωσης. «Μια εγκληματική οργάνωση απειλεί και εκβιάζει επικαλούμενη προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας», τόνισε αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή.