«Φρούριο» η Αθήνα για τη Μέρκελ

«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, την Παρασκευή, λόγω της Άνγκελα Μέρκελ : Έξι χιλιάδες αστυνομικοί σε επιφυλακή – δρόμοι κλειστοί – απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και πορείες. 
Στον απόηχο της επιτυχημένης εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, έρχεται το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ. Στις 17:30 θα έχει συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο νωρίτερα θα συμμετάσχει σε forum για Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες.

«Κάστρο» θα θυμίζει το κέντρο της Αθήνας, με 6.000 αστυνομικούς σε επιφυλακή, διακοπή κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους, αλλά και απαγόρευση διαδηλώσεων.
Παρά την εντολή της ΕΛΑΣ, το απόγευμα της Παρασκευής ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα και κοινωνικοί φορείς διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Στις 13:30 θα κλείσουν και μέχρι νεοτέρας, θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής». Στις 18:00 θα κλείσουν και οι σταθμοί «Ακρόπολη» και «Σύνταγμα».
Το πρόγραμμα της Άνγκελα
15:15 - Άνγκελα Μέρκελ και Αντώνης Σαμαράς, θα συμμετάσχουν σε forum με νέους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς.
16:20 - Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
17:30 - Επίσημη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ στο Μαξίμου και αμέσως μετά κοινή συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.
21:30 - Αναχώρηση της Γερμανίδας καγκελαρίου από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
«Άβατο» το κέντρο της Αθήνας
Απαγόρευση συγκεντρώσεων «για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής» θα τεθεί σε ισχύ από τις 11:30 το πρωί έως τις 21:30 το βράδυ οπότε και η κ. Μέρκελ θα αναχωρήσει από τη χώρα μας.
Κλειστοί σταθμοί του Μετρό
Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί το Μετρό :
13:30 – Κλείνουν οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».
18: 00 - Κλείσουν οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ακρόπολη».
Γεύμα για δύο στην Πλάκα
Ούτε στο Μουσείο της Ακρόπολης, ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε σε κάποιο κεντρικό ξενοδοχείο, θα κάνει το τραπέζι ο Αντώνης Σαμαράς στην υψηλή προσκεκλημένη του.
Ο πρωθυπουργός με την Άνγκελα Μέρκελ θα γευματίσουν σε μία παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα στην Πλάκα όπου θα γευτούν διάφορους ελληνικούς μεζέδες, τους οποίους θα συνοδεύσουν με χύμα κρασί και μπίρα…  

sport-fm.gr