Τραγωδία με 15 νεκρούς σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Τραγική κατάληξη είχε το βράδυ της Κυριακής ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων μέσα σε κατάμεστο γήπεδο της πρωτεύουσας Κινσάσα, προκαλώντας ποδοπάτημα, αναφέρει ο Σκάϊ.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας, οργισμένοι λόγω της ήττας της ομάδας τους, «παρενόχλησαν» αστυνομικούς, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters τοπικός αξιωματούχος, αρμόδιος για ζητήματα του εσωτερικού τμήματος της πόλης.

«Τέσσερις αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς. Όταν έκαναν χρήση δακρυγόνων, προκλήθηκε πανικός και άτακτη φυγή των θεατών με αποτέλεσμα να προκληθούν οι θάνατοι», δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος στο Reuters.

Εικόνες από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό έδειξαν καπνό να υψώνεται από τις κερκίδες του σταδίου. Οι θεατές, «τυφλωμένοι» από τα δακρυγόνα, άρχισαν να τρέχουν άτακτα σε διαφορετικές κατευθύνσεις με αποτέλεσμα κάποιοι να πέσουν και να προκληθεί το ποδοπάτημα.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως ακόμα 24 άτομα τραυματίστηκαν, εν μέσω της ταραχής.

Αστυνομική πηγή του Reuters, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί ανέβασε τον αριθμό των θυμάτων σε 18.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας υπολόγισε ότι 14 πτώματα βρίσκονται σε πάγκους έξω από το κεντρικό νοσοκομείο στην Κινσάσα.

Ο πανικός και ο συνωστισμός είναι ένα συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια μαζικών συγκεντρώσεων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Τον περασμένο μήνα, τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν εξ αιτίας μιας διακοπής ρεύματος προκλήθηκε πανικός σε ένα πολυπληθές σημείο όπου διεξάγονταν μουσικό φεστιβάλ.

crete2day.gr